tirsdag 21. oktober 2008

Internett - en verden av informasjon

Jeg synes egentlig at grensen mellom det private og det offentllige på internett kommer litt an på hvordan hver enkelt tenker. De aller fleste vil kanskje si at å legge ut små personopplysninger og bilder er helt ok, mens det for andre er som å legge ut hele livet sitt. Internett har blitt en så stor del av hverdagen vår, og det er umulig å kontrollere hva slags materiale som legges ut av -og om deg selv og andre. Jeg prøver selvfølgelig og holde litt styr på hva som legges ut som angår meg.


For min egen del bryr jeg meg ikke så veldig mye om hva som havner på nettet, så lenge det ikke er noe negativt som f.eks kan ødelegge jobbmuligheter, eller såre andre.
Da snakker jeg selvsagt om bilder som blir lagt ut på nettsamfunn som f.eks Facebook eller nettby. Er du så uheldig å få noen skikkelige pornografiske fyllebilder av deg, så er løpet kjørt. Alt som havner på internett, vil være der til evig tid. Dette vil være bilder som potensielle arbeidsgivere kan få kloa i....


Det er veldig lett å henge ut, og latterliggjøre folk over internett. Tast,tast,tast,tast- "For oss som hater Vilde". Og på 123 kan du bli et offer for f.eks mobbing. For en stund tilbake var det en lærer som fikk sin egen hatgruppe på Facebook. Dette kan man raportere om til innehaverne, men det kan ta sin tid før saken blir behandlet.
Jeg bruker internett til alt mulig rart. Skal jeg finne informasjon om noe eller noen, så er det bare å søke på google. Der finner man absolutt alt, uansett hva man leter etter! Men det er selvfølgelig viktig å være litt kritisk til det du finner, som Caroline sa i inlegget sitt. Ikke alt er som du tror....

Bilde funnet her

1 kommentar:

VetleGV sa...

Jeg er veldig enig i dine meninger på blogginnlegget. For meg er det meste av det som ligger på internett grei informasjon, men det er lett å gå for lang. Liker det du sier om at hvis det først går for langt og det skjer noe galt kan det forfølge deg resten av livet.