tirsdag 13. januar 2009

Digitale fortellinger - historier i bilder

Før jul fikk vi i oppgave å lage en såkalt"digital fortelling". Vi skulle lage en historie med et klart budskap ved hjelp av bilder, musikk, stemmer o.l. med programmet photostory.


Jeg var så heldig å få komme på gruppe med Caroline og Kristiane og det tok ikke spesielt lang tid før vi visste hva vår digitale fortelling skulle handle om. Siden det var jul og mye fokus på gaver og penger, ønsket vi å sette lys på forskjellene mellom rik og fattig.

Alle tre følte at dette var et passende tema å velge fordi materialisme var en av sjangrene man kunne velge å lage en historie om. Det var SVÆRT få som hadde valgt denne sjangeren.

Vi startet opp med en liten idèmyldring om hvordan bildene skulle settes opp og om hvilken type musikk vi skulle bruke. Det ble en litt rolig sang som heter "a drop in the ocean". Bildene hentet vi fra google, og vi valgte bevisst å bruke fargede bilder der bildene skulle illustrere rikdom og sort-hvitt bilder der bildene skulle illustrere fattigdom og nød. Bildene ble satt i ulik rekkefølge for å prøve å skape et så sterkt inntrykk hos medelevene som mulig. I tillegg til musikk snakket jeg til noen av bildene (det er ganske pinlig å høre seg selv over høytalere i klasserommet, men man må jo offre seg litt for resten av gruppen).
Vi støtte ikke på noen tekniske problemer underveis, det eneste problemet måtte være da nesten hele klassen tok studiedag. Caroline satt på skolen og Kristiane og jeg var hjemme, men vi møttes til slutt på skolen i en time for å få gjort ferdig mest mulig.
Jeg synes det ferdige produktet ble bra, men det kanskje litt kjedelig i lengden. Det var en veldig seriøs fortelling uten noehumor og det er lett å se at ikke alle synes det er like spennende å se på.
Uansett, det viktigste var å få frem skillet mellom fattig og rik og forhåpentligvis få andre til å tenke mer på dem som lider. Bare ved å donere litt penger eller gi bort noen gamle klær til fretex akn man gjøre en forskjell!
Bilde er hentet her og her

Ingen kommentarer: